Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελ. και Σοφ. Βενιζέλου

Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελ. και Σοφ. Βενιζέλου

Ογδόντα έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μία από σημαντικότερες και εμβληματικότερες πολιτικές προσωπικότητες, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, εξακολουθεί να εμπνέει και να αποτελεί ένα πολιτικό ορόσημο αναφοράς, χάρη στο πρωτοποριακό – μεταρρυθμιστικό έργο του και στην τεράστια πολιτική του κληρονομιά, η οποία παραμένει «ζωντανή» και εξαιρετικά επίκαιρη, ειδικά στις μέρες μας.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν χθες και σήμερα στα Χανιά, με πρωτεργάτη το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κατέδειξαν για άλλη μία χρονιά ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε τον πρωτεργάτη της πολιτικής , οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της Ελλάδας, χάρη στη διορατικότητα, το όραμα, τη βαθιά γνώση των θεμάτων, την τόλμη και την ευφυΐα του.
Συγχαίρω το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για το εξαιρετικά ποιοτικό έργο που πραγματοποιεί επί σειρά ετών με στόχο την ανάδειξη της πληθωρικής προσωπικότητας και της πολυσήμαντης κληρονομιάς του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού.
Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης οι μαθήτριες και οι μαθητές, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τη Γ’ Λυκείου, ένα σημαντικό θεσμό, μέσα από τον οποίο τα νέα παιδιά, με δική τους πρωτοβουλία, έρχονται σε «επαφή» με τα έργα και τις ημέρες του Ελευθερίου Βενιζέλου.